Over Meo Voto

  Historie

  "Meo Voto" is in 1921 opgericht door Pieter Vriend. In 1956 werd op de huidige locatie een nieuw pakhuis met woonhuis gebouwd waarin de jongste zoon en tevens compagnon zou komen te wonen. Het uiteindelijke resultaat heeft de grondlegger echter niet mogen meemaken daar deze voor het beƫindigen van de bouw overleed. De jongste zoon Hendrk Vriend heeft het bedrijf verder alleen op- en uitgebouwd tot een internationaal zaadbedrijf in fijne groentezaden. In 1990 is Hendrik Vriend met pensioen gegaan en heeft het zaadbedrijf verkocht aan zijn kinderen en schoonzoon, de huidige directie.

  Heden

  Meo Voto Zaden B.V. is een internationaal zaadbedrijf met als hoofdgewassen uien- wortelen- groene bloemkool- en extra zoete suikermaiszaden. De veredeling van bovengenoemde gewassen worden in Andijk.

  Voor de zaadteelt heeft Meo Voto Zaden haar eigen gecontroleerde teeltbedrijven in Hongarije, Italie, Frankrijk en de U.S.A. Als belangrijke leverancier aan de industrie heeft Meo Voto de laatste jaren behoorlijk uitgebreid in diverse rassen,selecties en zaadbewerkingen.

  Het milieu en de gebruiksvriendelijke zaadontsmettingsmethoden zijn van belang voor de gebruiker alswel voor de leverancier, hierop heeft Meo Voto de laatste jaren de nadruk gelegd.
  Een goed product, met de juiste bewerking, geeft uiteindelijk het beste resultaat. En dat is waar Meo Voto voor staat.

  Naam & Logo

  De naam Meo Voto (mijn wens) is ontstaan in 1932 als naam voor het nieuwe huis van oprichter P.Vriend. Deze had in die tijd veel last van verkeerd bezorgde post aangezien er veel "Vrienden" in Andijk woonden.

  Na het plaatsen van deze naam op zijn huis werd het al gauw "Pieter Vriend van Meo Voto" en ging het met de post een stuk beter. Het was naar zijn wens.

  In 1956 ging Hendrik Vriend deze naam gebruiken als firma naam met daarbij later het nu gebruikte logo met daarin verwerkt de firma naam.